“La forma en què ens comuniquem amb altres i amb nosaltres mateixos, determina la qualitat de les nostres vides”

Anthony Robbins

Explica Anthony Robbins -escriptor i orador motivacional nord-americà- que la forma en què ens comuniquem amb altres i amb nosaltres mateixos, determina la qualitat de les nostres vides. Una mica més que obvi si assumim que la capacitat de tot ésser humà per comunicar-se és una característica tan essencial com la capacitat per decidir de quina manera.

“Marco_99” no pretén res més que aprofundir en aquest aspecte: les formes de comunicació dins el marc -valgui la redundància- de les xarxes socials i l’auge d’Internet, és a dir, de l’era digital. I és que sembla impensable que ens trobem al S.XXI amb algú desconnectat per complet d’aquesta realitat virtual.

No obstant això, el curt que se’ns planteja parteix d’una premissa poc “digitalitzada”. En Marco -un jove com qualsevol altre- ha d’afrontar la “frustrant” situació de quedar-se sense mòbil per un temps indefinit. Essent el mòbil part indispensable del seu dia a dia, què pot fer ara per passar l’estona? I això no és tot, per més inri, un desconegut apareix de cop i volta a casa, al•legant que li ha enviat un WhatsApp. Com podrà el jove bregar amb ell?

Situat a la línia fina que separa realitat i ficció, “Marco_99” ens parla en la seva curta durada de com les relacions socials s’han vist afectades per la implacable irrupció de les xarxes socials. El perill de viure a dins de la bombolla de les xarxes, el rebuig que es crea cap a les formes de comunicació tradicionals, així com la incapacitat d’un diàleg cara a cara amb el proïsme, componen en el curt una mirada crítica cap a l’excessiu protagonisme atorgat a les xarxes en la societat actual, així com reivindiquen un diàleg més pròpiament “humà”.

Sense ànim d’imposar un missatge rotund i tancat, l’obra convida a la reflexió de l’espectador en tots aquests temes a través d’una qüestió principal: ¿han suposat les xarxes un perjudici cap a la nostra capacitat de comunicació cara a cara?

Alejandro Morala

Sobre l´autor

Després d'una àmplia experiència en el món de l'ensenyament, actualment és a la direcció de la revista Ciutat Nova.

0

Finalitzar Compra