Transformar materials per transformar vides

Quan empoderem les dones i sostenim el  medi ambient, incidim en la comunitat.

La Kathy no tenia casa, ni feina. Dormia al carrer i el seu fill s’havia tret la vida als 16 anys: “Estava envoltada de situacions tràgiques que no em deixaven veure més enllà d’aquella foscor”. Tot plegat, una sèrie de decisions equivocades la van acabar portant a la presó d’Indiana (EUA).

L’Elizabeth, fundadora i directora del projecte Lia, explica que, quan les dones surten de la presó, a més de no estar ben preparades per afrontar els nous reptes, estan estigmatitzades i ho tenen molt difícil per trobar feina. “A Lia –explica– poden treballar i, d’alguna manera, empoderar-se i arribar a entendre que ‘això no sóc jo’, ‘és un error que vaig fer’.”

Entre les feines que es fan a Lia, la Kathy i les seves companyes, totes exrecluses, han reparat les finestres velles i rovellades d’un edifici antic. “Tinc una feina i un sou, i també m’ajuden amb les qüestions legals que tinc pendents. Veure gent a qui ni tan sols conec que dedica la seva energia a ajudar-me a ser una millor persona, diferent d’abans, és molt gran per mi. I quan veig les finestres que hem reparat col·locades a dalt del sostre em sento orgullosa de la feina feta.” Tan senzill i tan potent com això.

Com es pot copsar amb aquests petits detalls d’unes històries molt més llargues, el projecte Lia respon a la necessitat de renovació en un sentit molt ampli, ja que ajuda a renovar les persones renovant els materials.

Article publicat a la revista número 180, Ui! L’economia! . Ja disponible a l’iQuiosc.

Sobre l´autor

Ciutat Nova: Revista trimestral on descobrim i compartim històries i projectes inspiradors i propers per enfortir #vincles positius. #diàleg

0

Finalitzar Compra