“El consum és allà on votem cada dia, i cadascú de nosaltres té el petit gran poder de decidir a qui dóna el seu vot. Aquest vot diu molt de qui som, i sobretot, a quin planeta volem viure”.

Per començar, volia donar-vos dues dades impactants: més de 45 milions de persones viuen en condicions d’esclavitud al món i la indústria de la moda n’és la màxima responsable. Tothom sap que darrere les gran firmes de moda hi ha esclaus, no és cap secret. Per aquest motiu va arribar un dia que vaig decidir deixar la roba d’aquestes marques i vaig començar a comprar roba de marques ètiques i sostenibles. Tot i que tothom estava d’acord amb el que defensava, em deien que era molt difícil trobar aquesta roba. És per això que vaig decidir crear Ethical Time, un mercat global per comprar roba ètica i sostenible.

Vam començar per identificar marques que treballessin responsablement i en vam detectar prop de 300 a Catalunya, encara que tenen molt poca visibilitat. Volíem, doncs, fer un projecte amb totes aquestes marques.

I com es porta a terme? Doncs amb el mateix procés que s’està fent amb els Invisible Makers: buscar quines alternatives hi ha i fer-les més visibles per connectar-les amb la gent del carrer.

Ethical Time serà una plataforma web i app on podreu dir “vull una samarreta de màniga curta”. Se us demana quins requisits exigiu vosaltres a la vostra roba. N’hi ha un de bàsic, que és el treball digne, però després també podreu triar que sigui roba sostenible, vegana, etc. Cadascú decideix què li demana a la seva roba. Finalment us apareixeran totes les opcions i les podreu comprar i adquirir directament.

És important donar visibilitat als petits projectes que estan treballant per canviar la situació actual de la industria tèxtil. No només hem de conèixer les multinacionals i les empreses grans.

La supervivència d’aquestes marques petites i desconegudes, que estan fent les coses molt millor que altres, en la mateixa línia que els Invisible Makers que mostra Ciutat Nova, és a les nostres mans. A l’hora de la veritat, és cada comprador, cada persona, qui té el poder de triar a quina marca compra la seva propera samarreta.

Cadascú tria on va a comprar, però si triem bé podem canviar moltes coses.

Ignasi Eiriz | Sempre m’havia volgut dedicar a pensar, portar a terme i comunicar projectes socials, amb un impacte positiu. Avui ja ho faig. Escriptor, estudiant i activista social. Fundador i CEO d’Ethical Time.

Sobre l´autor

Ciutat Nova: Revista trimestral on descobrim i compartim històries i projectes inspiradors i propers per enfortir #vincles positius. #diàleg

0

Finalitzar Compra