El concert encarregat de tancar el Cicle de Concerts d’enguany va tenir lloc el diumenge 6 d’octubre de la mà de GospelSoul. Aquest concert ja estava previst pel mes d’abril, quan es va haver de suspendre per causes externes. Mesos després, però, el públic ha pogut gaudir per fi de la música d’aquesta coral.

GospelSoul va néixer fa 7 anys a Barcelona, amb la vocació de ser una coral oberta a tothom per gaudir i fer gaudir de l’energia, l’emoció i l’espiritualitat que son l’essència i l’ànima (soul en anglès) de la música gospel. I així ho han demostrat en aquest concert de cloenda del Cicle de Concerts de Ciutat Nova.


Reprenem el Cicle de Concerts amb un concert de la mà de GospelSoul el proper diumenge 6 d’octubre. Aquest concert, que serà l’encarregat de tancar el cicle d’enguany, ja estava programat pel passat abril però degut a causes externes es va haver de suspendre. Ara, i per començar bé el curs, ens faran gaudir amb la seva música!


El Cicle de Concerts organitzat per Ciutat Nova va posar el seu punt final el passat 2 de juny amb el darrer concert que va comptar amb la col·laboració de la Coral Interreligiosa per la Pau AUDIR. En total quatre concerts que, des del desembre, han plasmat l’essència de Ciutat Nova a través de la música: la cerca per la interculturalitat i la interreligiositat a partir del respecte, l’escolta mútua i el diàleg 

Tots els concerts que han format part d’aquest cicle han tingut lloc al Centre del Patriarca Abraham a Barcelona, i això no ha estat casualitatAquest centre interreligiós va ser construït el 1992 com un espai de culte per a tots els esportistes que van participar en els Jocs Olímpics de Barcelona, independentment de quina fos la seva religió.  


CONCERT 1

 

El primer concert , que va tenir lloc el 2 de desembre, va comptar amb la col·laboració de l’actriu i periodista Carme Canet, de la pianista Fàtima Miró i del grup Catalinka. El públicdoncs, va poder gaudir d’un repertori de música eslava i ortodoxa interpretat amb molta professionalitat per aquest quartet 

 


CONCERT 2

 

El segon concert d’aquest cicle va tenir lloc el 20 de gener. En aquest concert es van trobar dues tradicions ben diferents: el mil·lenari cant gregoriàofert per l’Schola Gregoriana de Catalunya i el cant sufí musulmàpel grup d’Adil Amrani. A part, també Amparo Gómez va llegir un text sobre els valors del diàleg i la pau 

 


CONCERT 3 

 

El tercer concert, anomenat Orient & Occident, va tenir lloc el 19 de maig. En aquest, dos grups molt diferents van acostar al públic les tradicions hindú i cristiana. El primer, Gouranga Bhajan, va presentar la música devocional a l’estil de l’antiga tradició hindú vaishnava. El segon, la Coral Sant Ignasi, que a més va comptar amb la col·laboració d’una convidada estrella, la soprano Ulrike Haller, va emocionar el públic amb cants religiosos del Romanticisme europeu i cançons catalanes d’arrel cristiana. A aquests dos grups musicals els va precedir la lectura d’alguns poemes per part de la poeta Marisa Barros acompanyada de la violista Anna Godoy.

 


CONCERT 4

 

El concert de Cloenda, va tenir lloc el 2 de juny, i va comptar amb la col·laboració de la Coral Interreligiosa per la Pau AUDIR de l’Associació UNESCO. Aquesta coral, formada per més de 30 cantaires de diferents tradicions religioses, va néixer amb el desig de mostrar a la societat que la cultura del diàleg i la pau és un repte urgent i molt valuósAbans del concert de la coral, que va cantar cançons de tradicions religioses diverses, la periodista Glòria Barrete va llegir un fragment del text “La Música dels Ainur”.

 

Sobre l´autor

Més articles

Després d'una àmplia experiència en el món de l'ensenyament, actualment és a la direcció de la revista Ciutat Nova.

0

Finalitzar Compra