Partidari del president Muhammadu Buhari a Nigèria

Partidari del president Muhammadu Buhari a Nigèria

Després de les eleccions que que ha guanyat Muhammadu Buhari superant amb escreix els vots rebuts per l’actual president, Goodluck Jonathan, a Nigèria hi ha molta esperança per al futur. No sempre l’esperança correspon a la pau, perquè en les posteriors eleccions a governadors s’han produit enfrontaments. Afortunadament, però, les tensions semblen haver disminuït i tothom espera que arribi el 29 de maig, quan Buhari predrà possessió de la presidència.

La reacció de Jonathan després de la seva derrota va provocar molt d’enrenou al país, perquè no tan sols va acceptar el resultat sense polèmica, sinó que fins i tot va felicitar Mohammed Buhari. i la seva esposa, Pacience, també va escriure a l’esposa de Buhari, felicitant-la.

Per entendre la importància d’aquestes accions, s’ha de saber una mica de la història del país: és la primera vegada que, en aquesta regió del món, un cap d’estat accepta el resultat electoral i deixa el seu lloc sense que es produeixi una reacció violenta. En els 55 anys que han passat des de la seva independència, a Nigèria s’han produït diverses eleccions que, en alguns casos, han anat seguides de cops d’estat.

Tanmateix no ha faltat, però, qui ha vist en el gest conciliador de Jonathan un signe de debilitat, però, en general, la població està orgullosa d’haver evitat els disturbis i els enfrontaments que també podrien haver portat a una guerra civil.

Per a molts catòlics com jo, que les eleccions fossin pacífiques, va ser la resposta a les nostres pregàries, fetes des de diversos llocs, també per part dels musulmans. En aquests moments l’esperança és que el nou govern afronti un problema molt greu que s’està apoderant del país: la corrupció. En aquest sentit, als diaris hi llegim: “Volem que Buhari continuï on ho va deixar Jonathan”.

“Totes les dificultats ens fan ser més forts – em diu un jove emprenedor-. Estem acostumats a lluitar i seguirem endavant”.

Heinsdorff Christiane (08.05.2015)

Article original a Città Nuova

 

Sobre l´autor

Més articles

Després d'una àmplia experiència en el món de l'ensenyament, actualment és a la direcció de la revista Ciutat Nova.

0

Finalitzar Compra