Presentació de la revista Ciutat Nova en format de taula rodona amb joves que s’han significat pel seu compromís social. Ens van parlar de les seves pròpies experiències vitals, les seves activitats, els seus compromisos, els seus anhels

* Tamara Cortés: Mestra compromesa amb el seu barri.

* Aliou Diallo: Estudiant de dret i ciències polítiques. Cap d’agrupament escolta i impulsor d’un sindicat de llogaters.

* Vicky Frascarelli: Arquitecta. Voluntària a Moçambic i Kènia.

Moderació: degut a un canvi de darrera hora, la moderació va córrer a càrrec de Mohamed ElAmrani. Comunicador i president de l’associació Azahara.

Joventut no transitòria

La joventut és un estat mental transitori? Va preguntar amb intenció provocadora el moderador de l’acte “Present Futur”, que es va celebrar el dijous 18 d’octubre a la Biblioteca Iu Bohigas de Salt. Així començava la presentació dels darrers números de la revista Ciutat Nova organitzada conjuntament amb l’associació Azahara i l’ajuntament de Salt.

En format de taula rodona -amb la Tamara Cortés, l’Aliou Diallo, la Vicky Frascarelli i en Mohamed ElAmrani, que moderava- es van poder compartir històries tan normals que podem dir que són extraordinàries, perquè serveixen per recosir fragmentacions i construir el teixit social. Històries invisibles que van teixint lligams als barris i les ciutats, creant vincles sòlids que fan la convivència més fàcil.

La conversa, molt viva i, sobretot, vital, va donar peu a conèixer les històries d’uns joves compromesos socialment, però també a parlar amb ells de temes com el “masclisme camuflat” actual, la necessitat de “sortir de la nostra bombolla i veure els altres amb criteris que no siguin els nostres” o la conjugació de la vocació professional amb la social…

I què feu quan algú us diu que sigueu capaços de “mantenir aquesta energia que teniu, perquè amb el pas del temps segurament us conformareu amb que el món resisteixi”? Aquesta altra pregunta que el moderador també havia llançat al començament, va quedar clarament contestada per l’inconformisme, l’entusiasme i els valors sòlids d’aquestes tres persones que no són futur, sinó present.

Fotografies de Maria Martil. @martil_art


Dijous 8 d’octubre a la biblioteca Iu Bohigas de Salt—-  Acte organitzat per Ciutat Nova, l‘Ajuntament de Salt i l’associació Azahara

Sobre l´autor

Més articles

Després d'una àmplia experiència en el món de l'ensenyament, actualment és a la direcció de la revista Ciutat Nova.

0

Finalitzar Compra