PilarSoc la Pilar, regidora de Benestar Social i Salut Pública a l’ajuntament d’un municipi de tres nuclis i 11 mil habitants.

En el meu poble natal ja vaig ser presidenta d’una federació d’associacions que incloïa les associacions de 4 comarques. Així doncs quan la cartera va venir a buscar-me perquè anés a la llista del seu partit, vaig pensar que era una ocasió única per fer un servei durant un temps a la comunitat on visc

 


Històries nostres

M’he passat un temps a l’oposició i he patit sempre que, des del govern, a les sessions informatives sentia que la meva aportació no servia de gaire, per molt constructiva que fos. Aquesta experiència, juntament amb les meves conviccions, ha fet que ara, estant al govern municipal, intenti actuar d’una altra manera.

Des que vaig entrar en política activa, el meu pensament ha estat el de considerar que l’adversari polític pot haver fet la seva opció política amb la mateixa intenció que jo, així que el respecto i intento comprendre el seu compromís més enllà de la manera com el viu; tot i que, a vegades, pugui no estar exempt d’animositat. Des d’aquest punt de vista, cal que també sigui el meu desig que el meu oponent pugui portar a terme el projecte del que és portador, perquè, si respon a una crida i a una necessitat veritable, és part integrant d’aquets bé comú que només podem construir junts.

Això, dit d’aquesta manera, sona maco, però costa molt, especialment quan l’oposició et va buscant totes les errades, sempre et retreu el què fas, mai troba que has fet bé alguna cosa… no és fàcil portar-ho a la pràctica i cal buscar el camí.

El nostre equip de govern informa un cop al mes a tots els representants dels partits del consistori, dels projectes que s’estan portant a terme i jo, des de la meva regidoria, sempre dono tota la informació de que disposo sobre el tema que s’ha de tractar. D’aquesta forma, quan s’han d’aprovar les bases que regularan un concurs públic o un projecte, l’oposició pot fer-hi aportacions que són recollides i completen el projecte o les bases.

Per exemple, no fa gaire vàrem modificar les bases dels ajuts al lloguer social i, abans de portar-les a sessió informativa, les vam enviar a l’oposició per tal que tinguessin l’opció de fer-hi aportacions. D’aquesta manera, el redactat de les normes que en va sortir va ser consensuat per tots els grups, de manera que, al final, tots hi sortim guanyant, perquè no són unes bases amb la ideologia del partit que ara governa o de l’altre, sinó que s’ha tingut en compte el bé de les persones a qui van dirigides i a les seves necessitats. De tal manera que el ple ho va aprovar tot per unanimitat, ja que els diversos grups que formen el consistori sentien el resultat final com “una mica seu”.

Autora: Pilar Ferrero 

Sobre l´autor

Ciutat Nova: Revista trimestral on descobrim i compartim històries i projectes inspiradors i propers per enfortir #vincles positius. #diàleg

0

Finalitzar Compra