10632879_769740963068031_5764593629217326656_nVet ací el gran atractiu
del temps modern:
penetrar a la més alta contemplació
i romandre enmig de tots,
home entre homes.

Més encara: endinsar-se entre la turba,
impregnant-la de diví,
així com se suca
un bocí de pa en el vi.

Més encara:
fets partícips dels designis que Déu té
sobre els homes,
marcar en ells brodats de llum,
compartint, al mateix temps, amb el proïsme
la vergonya, els cops, la fam, les joies breus.

Car l’encís
tant del nostre com de tots els altres temps,
és allò de més humà i de més diví
que es pot pensar,
és Jesús i Maria:
és el Verb de Déu, fill d’un fuster;
és el Tron de la Saviesa, mare de casa.

Chiara Lubich

—–

El papa Francesc es va referir a aquesta meditació de Chiara Lubich, el 26 de setembre amb aquestes paraules: “Avui, més que ahir, necessitem contemplar a Déu i les meravelles del seu amor, habitar en ell, que en Jesús va venir a plantar la seva tenda entre nosaltres (cf. Jn 1, 14). Contemplar significa, a més, viure en companyia dels germans i les germanes, partir amb ells el Pa de la comunió i de la fraternitat, traspassar junts la porta (cf. Jn 10, 9) que ens introdueix en el si del Pare (cf. Jn 1, 18), perquè «la contemplació que deixa fora als altres és un engany» (Exhort. ap. Evangelii gaudium, n. 281: ecclesia 3.704-05 [2013/II], pág. 1861). És narcisisme.

Inspirada per Déu en resposta als signes dels temps, Chiara Lubich escrivia: «Vet ací el gran atractiu del temps modern: penetrar a la més alta contemplación i romandre enmig de tots, home entre homes» (Escrits espirituals 1, 25). Per realitzar això cal dilatar la pròpia interioritat a la mesura de Jesús i del do del seu Esperit, fer de la contemplació la condició indispensable per a una presència solidària i una acció eficaç, autènticament lliure i pura. 

 

Sobre l´autor

Més articles

Ciutat Nova: Revista trimestral on descobrim i compartim històries i projectes inspiradors i propers per enfortir #vincles positius. #diàleg

0

Finalitzar Compra