Sí, ‘Al càncer donem-li recerca’ és la iniciativa que en Dani Infante i la Fundación Alba Pérez promouen per tal de donar a conèixer la investigació que es porta a terme en la lluita contra el càncer. En Dani és un jove doctorand en òptica a qui fa una mica més d’un any se li va diagnosticar un sarcoma d’Ewing, un tipus de càncer d’os rar i agressiu. La seva vida pren així un gir inesperat, un nou camí de lluita per la vida que decideix compartir amb tothom a través del seu blog ‘Mi lucha contra Ewing’. Malalties greus com aquesta poden provocar el tancament de la persona replegant-la sobre el seu propi dolor, les seves incerteses i temors. No és el cas d’en Dani que des del primer moment va desplegar tot el seu potencial de jove esportista per fer front de manera oberta, positiva i vital a la seva nova situació.

Quan es fa el camí amb esperit obert, és fàcil la trobada amb altres persones que comparteixen experiències similars. La solidaritat s’obre camí a marxes forçades. Ara, aquest camí, porta en Dani Infante a organitzar al CosmoCaixa de Barcelona, el proper 15 de febrer – dia internacional del càncer infantil – una jornada de sensibilització sobre la importància que té la recerca per avançar en el diagnòstic precoç de la malaltia, fent més eficaç la lluita contra el càncer.  La jornada ‘Al càncer donem-li recerca’ és oberta a tothom qui hi estigui interessat. Cal fer prèviament la inscripció a la mateixa pàgina web, ja que les places són limitades.

Ciutat Nova s’adhereix a aquesta iniciativa, alhora que vol posar de relleu el poder de la generositat. La potència d’anar més enllà del propi dolor, per acollir, alleugerir i amorosir el dels altres. Tot i la rellevància de notícies puntuals com la que s’ha produït recentment i que informava que una família anònima de Barcelona havia fet un llegat solidari d’un milió i mig d’euros a l’Institut de Recerca Biomèdica, sempre calen més recursos per a la investigació si volem combatre fins al final malalties com el càncer. Per això, totes les iniciatives mereixen el més ampli recolzament. Gràcies Dani!


Més informació a: Enfermería blog

Sobre l´autor

Més articles

Ciutat Nova: Revista trimestral on descobrim i compartim històries i projectes inspiradors i propers per enfortir #vincles positius. #diàleg

0

Finalitzar Compra