Pedalant cap a una economia circular

 

Bikelite és la resposta a una tragèdia. L’Ivonne era una noia colombiana de 28 anys que feia un voluntariat a Xile. Un dia, quan anava en bicicleta, un bus la va atropellar i la va matar en una cantonada on ja havien succeït aquest tipus d’incidents. “Vaig pensar que, si una aplicació li hagués dit que es tractava d’una ruta perillosa, ella s’hauria salvat i ara estaria viva, continuant amb les seves obres de solidaritat”, relata la Paulina, que va deixar tot el que estava fent en aquell moment per desenvolupar Bikelite, una app per a ciclistes.

Es tracta d’un sistema de mobilitat urbana orientat al 100% cap a la seguretat dels ciclistes. A diferència d’altres aplicacions, Bikelite utilitza rutes que garanteixen la seguretat de la persona i, a més, la informació de les rutes és enriquida amb el contingut que els usuaris aporten.

 

“Volem transformar les ciutats a través de la comunitat i retornar els espais públics a qui li pertanyen, a les persones i no als cotxes” Paulina, creadora de Bikelite.

Una altra característica de l’èxit popular de Bikelite és que gran part dels beneficis s’invertiran en la reforestació. “La idea és plantar arbres nadius on més se’n necessiten –comenta la Paulina–. Estic molt interessada en col·laborar amb les comunitats maputxe perquè crec que estan fent una feina molt important per a la preservació de l’entorn en el sud de Xile”.

L’aplicació va néixer amb el principal objectiu de la seguretat, però, un dia, Paulina es va preguntar: Com hauria de ser una empresa en aquests moments tan crítics i convulsos? Com hauria de ser una empresa que pugui viure molts anys fent un bé a la comunitat? “Va sorgir com una reflexió –explica la Paulina– que després vaig poder respondre convençuda que l’Economia de Comunió és la manera com les empreses haurien de dirigir l’economia cap al futur”.

  • Una aplicació creada a Xile
  • Actualment s’utilitza a tot el món
  • Va començar amb més de 15.000 descàrregues
  • 5 mil usuaris diaris

 

Per Lourdes Hércules 

Article publicat a la revista número 180, Ui! L’economia! . Ja disponible a l’iQuiosc.

Ciutat Nova
Darreres entrades Ciutat Nova (veure totes)
0

Finalitzar Compra