En Claudio Vila-real i l’Ezequiel Sarubbi es troben aquests dies a Barcelona. Vénen a presentar el seu únic concert il·lustrat de piano al Consolat Argentí a Barcelona.

Quedem a l’Eixample, acaben d’arribar i es noten les hores de viatge, però els trobo entusiasmats i contents de visitar la ciutat i poder oferir aquest concert que porten un any preparant i que l’any passat van oferir per primera vegada a Florència. Però la versió per a Barcelona ve renovada… i promet!

 

Sobre els artistes

 

En Claudio és artista visual i l’Ezequiel pianista. Tots dos tenen una llarga trajectòria en les seves respectives professions. Són artistes que estimen el que fan i fan el que estimen. És aquest amor cap a l’art, la cultura i, el fet de compartir-ho, la millor garantia que aquest concert ens deixarà empremta. A més, promet ser una nova perspectiva des de la qual conèixer la cultura i l’art argentí.

 

Entrevista

 

Quina és la particularitat de Postales de Argentina?

És un recorregut per l’Argentina a través d’una selecció d’obres de compositors clàssics nacionals, que transporten a el públic per les diferents regions de país, amb la seva geografia, la seva gent i la seva idiosincràsia…

La nostra intenció és sortir del que tradicionalment pot ser un concert de piano, tal com la majoria ens l’imaginem. Postals d’Argentina és un camí que es recorre a través de la música i les il·lustracions de llocs emblemàtics d’Argentina. I aquest camí el recorrem al costat de el públic. Es genera un ambient càlid i proper compartint art i cultura.

Les obres il·lustrades que es projecten durant el concert estan realitzes amb vi negre Malbec.

Claudio, per què vi negre?

Perquè prèviament a aquest projecte havia realitzat una llarga investigació i aprofundit en aquesta tècnica per a un altre projecte que finalment no va sortir. Després de tot el temps invertit hagués estat una pena no fer alguna cosa amb tot el que havia après. Així que vaig aplicar la tècnica de pintura amb vi negre a Postales de Argentina.

Quines són les característiques principals d’aquesta tècnica?

El vi Malbec és amb el que s’aconsegueixen més clarobscurs. S’humiteja el full i es pinta en humit, com amb l’aquarel·la, i per això s’ha de treballar ràpid i amb precisió. Hi ha molts procediments per treballar amb el vi. Ha de ser vi de bona qualitat, perquè és el que més tenyeix. He utilitzat tres procediments, entre els moltíssims que hi ha, per aconseguir les diferents tonalitats. He volgut utilitzar només vi sense barrejar-ho amb res més per allò de mantenir aquesta essència.

Ezequiel, què ens pots dir del teu procés creatiu per a Postales…?

Un cop triats els temes, per a mi és important tenir el meu espai i processar tota la informació. Necessito silenci i concentració per poder exterioritzar tot el que es genera en el meu interior mentre imagino com estructurar el projecte, fins que finalment queda el concert tancat i llest per ser compartit.

 

Informació del concert

 

Cartell del concert

 

El que pretenen autors amb aquest concert és transportar els espectadors a fer un recorregut per Argentina a través d’una selecció d’obres de compositors clàssics nacionals.

Cada peça musical és introduïda i explicada, i durant la seva execució, il·lustrada amb la projecció detallada de postals pintades amb vi negre argentí.

Sobre l´autor

Fotógrafa a Raquel Banchio Fotografía Vivencial | Web | Més articles

Fotògrafa Vivencial des de 2014. Col·labora amb Ciutat Nova en la secció d'Històries Vives i la imatge visual de la revista.

0

Finalitzar Compra