Ep! Ara fa temps que no ens vèiem. Doncs sí, ara que ho dius, els dies passen tan ràpid que, a vegades, costa de veure’ls. Què vols prendre? Ben bé no ho sé, però em fa l’efecte que demanaré una til·la, amb tantes coses com passen, escoltar les notícies em posa ben neguitós. Calma’t home, no t’ho prenguis així. Segur que passen coses negatives, però també n’hi ha de positives. Sí, però aquestes no les diuen i… potser tampoc n’hi ha tantes. A veure, digues-me’n una. Mira, sense anar més lluny, la nova Ciutat Nova és apunt de néixer. Òndia! Ho veus com el temps va massa de pressa. No és pas el temps que corre, més aviat som nosaltres, però tan se val. El cas és que la gestació està arribant a les acaballes i el naixement s’espera cap a finals d’aquest mes de maig. Ja saps que, en això dels naixements, mai hi ha una data segura, però el que sí és ben segur, és que això ja s’apropa.

I què, se’n saben més detalls? Mira que n’ets de xafarder! No, no és pas xafarderia, però tinc interès per conèixer com serà tot plegat. Ja saps com va això, uns diuen, els altres desdiuen i al final un està ben desorientat i dubta de tot. Tu què en saps del cert? Mira, fins que no veiem la criatura, no hi ha res segur, però amb el temps, algunes coses es van sabent. L’altre dia el director de Ciutat Nova en va parlar a la ràdio. Sí home, en aquest programa tan interessant que fan els diumenges a la tarda “En clau de fraternitat”. Ah! Sí, aquesta setmana me’l vaig perdre perquè era fora, però val molt la pena. Aquests sí que donen missatges positius i no pas aquells de les notícies que, fins i tot, em fan posar nerviós. Doncs no val a badar. El director va deixar anar un seguit de coses que t’haurien agradat molt.

A mi, hi ha una idea que em va semblar molt interessant. Ara ens creiem que allò que es porta és la tecnologia, tot és digital, tot és online. Doncs en Josep, que és el director, va dir que Ciutat Nova, a més d’estar present en el món digital, continuarà estant-ho també en edició en paper i de forma més lenta. Ara sortirà cada tres mesos i la seva lectura invitarà a la calma, a fer-ho assaborint els continguts sense neguits, llegint i rellegint, cercant-hi la profunditat del tema que tractarà cada número de forma monogràfica. Veus, a mi això m’anirà molt bé, és el que necessito per treure’m de sobre l’estrès que porto al damunt. Tu i tots, necessitem espai per a la reflexió, fullejar tranquils una revista que ens proposa un únic tema, des de diferents punts de vista. Poder treure’n les nostres pròpies conclusions, compartir-les, participar-hi, dir-hi la nostra.

També va parlar del tema proximitat i vitalitat. La nova revista tindrà un estil proper, on persones i experiències del nostre entorn hi seran presents. Amb un aire més visual i vital. Les teories i les idees són interessants en la mesura que estan avalades per la pràctica, per la vida de cada dia, per l’experiència vital de cada persona. Vols dir que hi sortiran persones que coneixem? Mira que n’ets de… A vegades sí, però no sempre. En tot cas hi trobarem històries properes, que passen en el nostre context social i cultural i que, per tant, ens poden servir de referent per a l’intercanvi, el diàleg, per compartir…  Si vols que et sigui sincer, jo en vaig treure una conclusió que si em deixes te l’explico. Endavant!  Em sembla que això de la fraternitat que fa anys i panys que tractem de posar en pràctica, si volem que continuï sent una realitat històrica, depèn de cadascú de nosaltres. Som nosaltres que hem d’actualitzar aquest compromís, en el lloc on vivim i en el context històric, social, polític, econòmic i cultural on ens trobem. Només així sobreviurà i es desenvoluparà. I aquesta nova Ciutat Nova, vol ser un instrument de col•laboració, ara i aquí, d’aquesta actualització.

Tot això que m’expliques té bon aspecte. Però escolta, d’allò de la bessonada que se’n sap? El director no en va dir res a la ràdio, però tots els rumors apunten que serà així. El que passa és que, segons m’han dit, serà un part de bessonada en dues fases. Entre la primera i la segona, pot haver-hi un mes de diferència. Ui! Doncs així ens caldrà està a l’aguait . Sí, també hi ha una altra cosa que he sentit, però no sé si dir-te-la… Au va home! No estiguis per romanços i deixa-ho anar. Es veu que la criatura (més ben dit, les criatures) venen amb vocació de paraigües. Ara sí que m’has mort! Si no t’expliques millor… Vull dir que Ciutat Nova donarà aixopluc a la comunitat de persones que en vulgui formar part i que fins i tot, organitzarà esdeveniments i actes per trobar-se, compartir, participar en la construcció i la recerca de les tendències que ens apropen cap a un món més unit.

Renoi! Quin més de maig més llarg. Anar esperant… Sí noi, no toca altre remei que esperar, però si no ho dius a ningú, ja t’avanço que ja ha sortit la nova pàgina web de Ciutat Nova. Això farà menys feixuc el temps d’espera i ens permetrà gaudir, ja des d’ara, de la nova imatge, de les novetats i anar-nos fent una idea de tot plegat. Doncs, ara mateix hi faig un cop d’ull. A reveure!


Veure tots els article de la sèrie La Ciutat es (re)Nova

Francesc Brunés
Darreres entrades Francesc Brunés (veure totes)
0

Finalitzar Compra