Ep! Atura’t! On vas tan esverat? Sembla que se t’emportin els dimonis de tan esperitat com camines! Au, seu un moment i explica’m de què va tot aquest astorament. Que no ho saps? Valga’m Déu! Ja veig que estàs a la lluna. Deus ser l’únic en totes aquestes contrades que, a hores d’ara, encara no està al cas de l’esdeveniment. Però, de què parles? De Ciutat Nova, bon home! Tant que n’hem parlat i tu anar badant, com sempre. Ciutat Nova ja ha nascut o més ben dit, ha (re)nascut. En tinc una fotografia… Doncs treu-la ja, de pressa. Mira que bonica! Sí que n’és de maca. I quin títol tan suggeridor: “Jo, tu, ells, nosaltres”. I no tens la revista? Vinga que la fullejarem a veure què s’hi amaga darrere aquesta portada.

Em sap greu, però la revista no te la puc pas ensenyar. Au va! No t’estiguis d’orgues. No, no, parlo seriosament. En aquests moments es troba a la impremta i quan en surti començarà la distribució entre totes les persones subscriptores. És qüestió de dies… Però, mentrestant els més impacients teniu l’opció de comprar-la en format digital a l’iQuiosc. Doncs em sembla que tan bon punt arribi a casa ho faré. Des d’una tablet la puc comprar? I tant! I des d’un mòbil o de l’ordinador. Per cert, ja has visitat la nova pàgina web de Ciutat Nova? Sí noi, l’altre dia m’hi vaig entretenir una estona. Em va agradar molt, es veu moderna, clara, fresca, fàcil de navegar-hi, propera… Fins i tot m’hi vaig apuntar per rebre les notícies. A més permet fer-hi suggeriments. No és només per mirar i prou, la cosa bona és que tothom pot dir-hi la seva. Que es preparin! Penso fer tota mena de propostes ja que Ciutat Nova la construïm entre tots. O no?

Sí home, és clar que sí. Però no els atabalis ara que prou feina tenen. Mira, que ja et conec i tu, quan t’hi poses… és que no pares. Va, no n’hi ha per tant. Per cert, que no era bessonada? I tant que sí, la germana bessona naixerà d’aquí unes setmanes. Aquest sí que serà un veritable naixement! I com es dirà? Doncs es dirà ben igual que la seva germana, és a dir, es dirà “Ciutat Nova” però aquesta, parlarà en castellà. Mira, doncs a mi això em sembla molt bé. És la mateixa revista, nascuda en un determinat context sociocultural i que interpreta la realitat del seu entorn i del món a través d’una multiplicitat de veus i d’experiències. El fet que s’editi en dues llengües em sembla un signe d’obertura de diàleg entre cultures i fa més fàcil que arribi a moltes persones que tenen com a llengua el bonic idioma de Cervantes. Quant més gran sigui la comunitat de Ciutat Nova, més rica serà per a tothom la nostra pertinença a aquesta xarxa d’amics. Tens tota la raó! Noi, quan penses una mica, fins i tot t’expresses assenyadament.

No et pensis pas que jo no rumio, eh! Mira, des que m’has ensenyat la fotografia que no paro de barrinar quina pot ser la temàtica d’aquest primer número de la “renaixença” de Ciutat Nova. I ja que hi estàs posat, què en penses? No voldria ser massa atrevit perquè em puc equivocar. D’atrevit ja sé que no n’ets gaire, però digues, que hi ha confiança i es fa tard. Doncs a mi, el títol i la imatge em suggereixen coses diverses. Diferents formes de viure la vida, d’interpretar el món. Persones diverses que es troben en els llocs més quotidians. Persones que per conviure han de fer un exercici de convertir els ‘ells’ en ‘nosaltres’ tot transitant del ‘jo’ al ‘tu’. Per a mi aquesta portada és com una invitació a entrar en aquest joc. Com si no pogués restar allà, estirat còmodament i m’hagués de llençar a l’aigua. O no? No ho sé pas, noi. Potser sí. Quan et poses filosòfic haig de fer un esforç per entendre’t, però segurament hi deu haver molt d’això que dius. Jo, en canvi, m’ho imagino més com tot un seguit de finestres des de les què cadascú veu i viu la seva realitat ben diferent de la de l’altre. Finestres? On les veus les finestres? Si no n’hi ha cap a la portada! Tant se val, home. És la meva interpretació; tants caps, tants barrets. O no puc veure-ho diferent de tu? Sí home sí, no t’enfadis.

El cas és que ben aviat sortirem de dubtes. Truca’m quan rebis la revista a casa, així quan tots dos l’haguem llegit podrem intercanviar punts de vista. Serà interessant i enriquidor conèixer com cadascú ha interpretat els diferents articles, entrevistes, seccions… En traurem més profit. Tens tota la raó. Doncs truca’m. Trucar, trucar, mira que estàs passat de moda, t’enviaré un whatsapp i ves que no faci això del quiosc que m’has dit. De l’iQuiosc… que tu ets capaç d’aturar-te al primer quiosc que trobis…

Francesc Brunés
Darreres entrades Francesc Brunés (veure totes)
0

Finalitzar Compra