Obro la finestra i ventilo l’habitació. Ja arriba el mes de juny, moment en què a moltes cases la rutina començarà a canviar ben aviat. Poc a poc arriben dies de descans, moments d’oci pels grans i activitats per als més petits de la casa que, feliços d’acabar l’escola, esperen amb il·lusió els dies de vacances. Moments que podem aprofitar per descobrir tot un món de cultura i propostes al nostre voltant.

Quan parlem d’activitats culturals, moltes vegades ens venen a la ment museus i cinemes, però hi ha tot un món per descobrir…. Llegir un bon llibre o explicar-lo al nostre fill o nét, conèixer nous artistes, admirar un quadre, escoltar atentament a la persona que ens fa una visita guiada, comprar l’entrada per a un concert, participar a un festival, fer-nos un compte de Spotify i descobrir música de tots colors, seguir algun compte de twitter que ens doni propostes inèdites que potser no hauríem trobat mai, o endinsar-nos dins l’obra de teatre i viure un món de fantasia.

Només cal triar allò que ens ve de gust a cada moment. Igual que no mengem sempre el mateix plat per dinar, no cal repetir sempre la mateixa activitat. La cultura ha de ser sinònim d’emoció, d’il·lusió i aprenentatge.

Us puc garantir que, un cop entreu en aquest roda, tot canvia. Però, com tot en la vida, aquesta passió s’ha d’educar, practicar i trobar el nostre moment cultural.

No cal invertir grans temps, no cal llegir-se un llibre en una setmana, feu que cada paràgraf sigui una aventura; tampoc cal escoltar tot un disc de música de cop, que cada nota sigui emoció; ni visitar un museu en una hora, preneu atenció a cada detall, cada quadre és irrepetible. Gaudiu de les petites coses, només així podrem valorar cada instant.

És per això que, a través de les noves pàgines de Ciutat Nova, volem girar per la cultura, donar-li la volta i exprimir tots els racons que trobem. Propostes culturals que ens omplin positivament i, com deia la meva àvia, puguem anar a dormir aprenent sempre alguna cosa nova.

Cada pàgina de la nostra Ciutat (Re)Nova vol ser fruit d’un intercanvi d’històries, propostes i pensaments que volem compartir junts. Neix una nova il·lusió de la què volem que en formeu part.

Envieu-nos les vostres idees, les vostres impressions sobre algun llibre que hàgiu llegit, un artista novell que hàgiu descobert, la lletra d’una cançó que us hagi emocionat o una exposició que no us hagi deixat indiferent.

Per avui, jo tanco la finestra i m’aplico el meu moment. Agafo aquell llibre de la tauleta, aquell que veig cada dia i no sempre li faig cas. Potser demà us explicaré una gran aventura!

I tu, què faràs avui?

Sobre l´autor

Més articles

Historiadora de l'Art especialitzada en Comunicació Cultural. Immersa en la gestió i marketing de continguts. Busco, ordeno i redacto idees de tots els colors que em criden l'atenció. Mare abans que res, gaudint de la meva família i vivint cada moment amb #unacaracontenta.

0

Finalitzar Compra