Som un ésser únic i complet, vivint una experiència física única i completa, en una societat única i completa, en un viatge espai-temporal d’evolució per un univers únic i complet, ens construïm a nosaltres mateixos dia a dia, segon a segon, pas a pas, respiració a respiració.

RESPIRA… l’aire entra de fora endins; ajuda a posar dreta la teva columna i a expandir-te; pots respirar perquè ets un ésser viu complet amb un sistema respiratori instal·lat dintre del teu meravellós cos.

Col·loca els peus rectes i sent com es recolzen en el terra: els dits per davant; el taló per darrera; el costat exterior recolzat i l’arc interior.

Balanceja lleugerament la planta del peu de davant a darrera. Pots fer-ho gràcies a l’articulació del turmell. Aquesta articulació et permet cercar i modificar el teu centre de gravetat i et permet estar recolzat en els dits o en els talons. L’os del taló, el calcani, és un os gran, fort, dissenyat per aguantar pes. Per davant els dits són més llargs del que semblen a cop d’ull. El seu origen està amagat en la primera articulació, al coixinet del peu, on és recomanable que et recolzis si no vols que s’encongeixin. Balanceja’t, dels coixinets als talons, i busca el teu centre, el teu punt d’equilibri, aquest punt on sents l’arc del teu peu més lliure, aquest punt on tens la sensació que la columna es posa dreta i el cos s’allarga.

Si alguna d’aquestes sensacions no arriba de seguida no et preocupis. A vegades si el cos ha sofert o està sofrint, pot trigar algun temps en aparèixer. L’important és que tu sàpigues que en algun moment poden aparèixer. Són sensacions plaents, tranquil·les, que ens diuen que les coses estan al seu lloc. Val la pena saber que existeixen, buscar-les i esperar que facin acte de presència.

Sent les teves cames davant del peu com dues columnes fortes i flexibles sobre les quals se sosté el teu cos i des d’on surten una gran varietat de moviments.

A sobre, col·loca la cintura pelviana on es donen tantes funcions importants. La pelvis està unida per darrera a l’inici de la columna vertebral. Magnífica, vital, potent. Còccix i sacre cap enfora (cifosi), 5 lumbars cap endins (lordosi), 12 dorsals unides a les costelles cap enfora (cifosi) i 7 cervicals cap endins (lordosi). La raó de ser de les corbes fisiològiques de la columna és el repartiment del pes i les pressions que s’originen amb el moviment.

Dalt del tronc, la cintura escapular i els membres superiors: braços, avantbraços i mans. Les nostres meravelloses mans.

Per sobre del tronc, el cap unit a la columna. Una boleta en un lloc privilegiat, a dalt de tot, amb grans habilitats i grans responsabilitats. La cara per davant, el nostre senyal d’identitat més visible i des d’on majoritàriament ens comuniquem amb el món a través dels nostres sentits.

Per desconeguts mecanismes d’actuació, amb el cap pensem i creem projectes; il·lusions que només podem realitzar amb l’activitat motora del nostre cos.

Respira… construeix la teva vida… i fes realitat les teves il·lusions.

Article publicat en la revista 174 [re]connectar. Disponible a l’iQuiosc

Montse Bravo
Darreres entrades Montse Bravo (veure totes)
0

Finalitzar Compra