Ahir vaig participar d’un esdeveniment interessant i també porta la paraula Mobile al seu nom.

Aquests dies tots hem parlat del Mobile World Congress (MWC), però potser molt no sabíem que també, per segona vegada, s’ha celebrat el Mobile Social Congress. Es tracta d’un congrés alternatiu de l’electrònica, organitzat per Setem, on s’ha parlat de les gerres en països on extrauen el minerals (minerals de sang) que necessiten els nostres aparells, dels drets laborals, de l’obsolescència programada…

Les temàtiques principals del congrés estan estructurades en dos eixos: els impactes al Sud Global de l’activitat lligada a les cadenes de subministrament i al cicle de vida de l’electrònica i les alternatives a les estructures monopolístiques i privatives de les telecomunicacions i la sobirania tecnològica.

La llista de temàtiques és prou clara:

social-02Em va agradar molt veure la gran quantitat de persones presents en els diversos espais de xerrades. Un tema d’especial rellevància tractat en el congrés es pot veure en aquest vídeo d’Amnistia Internacional sobre el origen del cobalt utilitzat en els mòbils.

Gràcies al taller sobre “Mineria Urbana”, vàrem poder conèixer els productes que hi ha dintre un telèfon mòbil i també les seves parts i components. Tot plegat va ser molt interessant i participatiu.

Ara que ja ho coneixes, potser ens hi trobarem el proper any?

Anselmo Carvalho
Darreres entrades Anselmo Carvalho (veure totes)
0

Finalitzar Compra