religions-joves2-724x1024M’agrada molt trobar iniciatives que tenen punts en comú amb algun dels objectius de Ciutat Nova. Ahir, vaig participar en una d’aquestes a l’Espai Avinyó: “En què creuen el joves?”. Una taula rodona amb joves de diferents orígens culturals, que ens van parlar de les seves experiències religioses.

L’any passat, van començar el projecte “Constructors de Ponts”, impulsat des de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós. La taula rodona volia donar resposta a diverses qüestions. Què impulsa joves de diferents orígens culturals a implicar-se espiritualment en una tradició religiosa? Com viuen el seu dia a dia en una societat secularitzada? Què els anima a participar en projectes de diàleg interreligiós?

Amb un estil alegre i ple d’entusiasme, ens van explicar com s’esforcen per posar en pràctica la seva fe religiosa en una societat que cada vegada ho posa tot en un relativisme tot-va-bé que no parla de religió, fent que es torni invisible, al marge del que viu la gent. I ens deien que per a els no és així ja que la fe és central en les seves vides.

En un altre moment ens van presentar el projecte “Constructors de Ponts”. que té com a principal objectiu l’empoderament i l’educació en valors de joves de diferents tradicions religioses i conviccions no religioses de Catalunya. Mitjançant una metodologia pionera, aquest projecte vol dotar els joves d’una sèrie d’eines que els permetin valorar-se a si mateixos i les seves capacitats, així com la diversitat cultural, religiosa que existeix en el seu barri o en la seva ciutat.

A la foto de la capçalera veiem (de l’esquera a la dreta): Verónica Sartore (moderadora), Fatima Belghirane El Moussaoui (musulana), Daniel Ribas (mormó), Gagandeep Singh (sikh) i Xavier Real (agnòstic).

Una nit força interessant!

Anselmo Carvalho
Darreres entrades Anselmo Carvalho (veure totes)
0

Finalitzar Compra