Una plataforma de col·laboració que ens proporciona dades sobre l’accessibilitat d’edificis, bars i restaurants per als usuaris de cadires de rodes i persones amb discapacitat.

Va guanyar el premi internacional Premis World Summit 2016. En total 451 van ser seleccionats i analitzats per 160 membres de les Nacions Unides i 40 projectes, en diferents categories van ser els guanyadors.

Guiaderodes –aquest és el nom de l’aplicació- va ser dissenyada per Bruno Mahfuz brasiler, usuari de cadira de rodes i els seus socis Bianca Gualdani i Juan Marcos Barguil. L’aplicació va ser premiada en la categoria “Inclusió i apoderament” perquè va ser considerada una creació local que té projecció a nivell mundial.

L’usuari de l’aplicació ha d’omplir un breu qüestionari per proporcionar dades a un lloc determinat. La informació rellevant és l’altura de les taules, la viabilitat de la locomoció d’una persona amb algun tipus de discapacitat i si hi ha rampes i lavabos per a usuaris de cadires de rodes.

La plataforma és de col·laboració i, per tant, les dades d’un usuari poden ser visites per tots els usuaris de guiaderodes. “Tothom que descarrega i utilitza l’aplicació, pot ajudar a milions de persones a tot el món a sortir de casa més segurs”, afirma Mahfuz.

L’aplicació, disponible per als sistemes Android i iOs va ser llançada el febrer del 2016 i ja compta amb dades d’accessibilitat de 700 ciutats en 32 països.

Anselmo Carvalho
Darreres entrades Anselmo Carvalho (veure totes)
0

Finalitzar Compra