[Què és la música per a en Pablo? Escolta aquí la seva conversa amb la Raquel ]


Quan estava buscant les històries vives per a aquest número de Ciutat Nova, rebo un WhatsApp d’en Pablo compartint-me un text escrit per ell sobre la “melodia de la unitat“. Va ser un Eureka instantani, precís, concís. I així tal qual ho compartim en aquest blog.

La melodia és la UNITAT, és a dir, les relacions generen la unitat. Sempre anem a l’U.
Les essències són per donar-nos, per fer-nos de l’essència més important, que és la que li dóna sentit a tot, la UNITAT. Sempre i només el que busquem és la unitat. Aquesta és l’Essència de les essències. Les nostres consciències estan fetes d’una manera en la qual tendim a la unitat, no a la multiplicitat. Nosaltres som unitat per essència. Tota la resta és manifestació de l’essència, per això la unitat es manifesta multiplicitat. Busquem el que som perquè volem ser conscients del que som. Per això sempre trobem la unitat. En el fons, a Husserl, el que li dóna sentit a tot és la unitat. Quan a una persona no se l’entén el seu discurs, és perquè no aconsegueix la unitat.

El director d’Orquestra és un unificador, però la seva feina no és una unificació uniforme, ja que uniformitat i unitat són dues coses molt diferents. La primera implica convertir tothom en el mateix, mentre que la unitat implica respectar la individualitat i fer l’u amb les diferents individualitats, que es posen al servei del resultat comú. Per això cal ser cautelós amb l’ús de la paraula massa, i la paraula grup. La massa es refereix a la uniformitat, tots pensen de la mateixa manera se senten igual, etc. La paraula grup es refereix a la multiplicitat de cada ésser humà, els sentiments, la diversitat, que després generen l’U.

El principi de la direcció orquestral es troba en la història de com van començar a dirigir Haendel i Lully. La disciplina neix d’una necessitat de tocar junts. El primer i l’últim que fa és unificar. És un unificador de consciències, a tots els nivells.

Pablo Bonacci. Charlas con Jordi Mora


[Què és la música per a en Pablo? Escolta aquí la seva conversa amb la Raquel ]

Segueix en Pablo Bonacci: @bonacci_pablo

Sobre l´autor

Fotógrafa a Raquel Banchio Fotografía Vivencial | Web | Més articles

Fotògrafa Vivencial des de 2014. Col·labora amb Ciutat Nova en la secció d'Històries Vives i la imatge visual de la revista.

0

Finalitzar Compra