Així com la natura té les seves estacions, el cos també té el seu ritme amb els seus cicles i els seus temps.

Des de la primera cèl·lula, en el moment de la fecundació, som un cos vibratori, polsant rítmicament amb moviments de contracció i expansió.

El ritme és la motivació que ens mou en el nostre dia a dia, segon a segon, en el conjunt de la nostra vida, i tots vibrem a un ritme diferent, amb una melodia que ens identifica i ens personalitza.

El ritme se sent: la oïda humana comença la seva formació en la cinquena setmana del seu desenvolupament embrionari.

Hi ha una gran sintonia entre la nostra habilitat d’escoltar i la de parlar, el que ens permet, per exemple, donar una resposta a necessitats socials i emocionals o, en temps llunyans, va permetre el desenvolupament de la música, que forma part de la història més remota de l’home.

Alfred A. Tomatis (1920-2001), otorinolaringòleg  francès, psicòleg, investigador, escriptor i inventor, va estudiar les relacions existents entre la veu, el cervell i  la oïda. Va crear un mètode per al tractament dels problemes de l’audició i del llenguatge. Va desenvolupar un curiós mètode d’ajuda a les embarassades, d’especial utilitat en els parts difícils, en descobrir que les vibracions de la veu materna són propagades a través de la seva columna vertebral i arriben fins al fetus, el qual les rep i les reconeix.

El ritme se sent: El nostre ritme interior pertany a la nostra realitat sense forma. La dels nostres pensaments, emocions i intuïcions, records, la que dirigeix i controla les nostres vides des de l’ombra, la que no es veu, però que sense ella no som res.

El ritme ens relaciona: sense els altres ningú de nosaltres seria com és. Els altres són importants en tant que desitgen coses diferents a nosaltres i actuen d’acord amb els seus desigs. Ens donen suport i vibrem a l’uníson, ens apleguem per formar acords harmònics o anem cadascun pel seu compte.


Construeix relacions personals amb las quals interpretar les teves creacions


Les diferències amb els altres ens permeten sortir del nostre monòleg interior i entrar en el diàleg. Prendre contacte amb noves opcions ens serveix per reiterar-nos en la nostra posició ja coneguda o bé ens serveix d’estímul per al canvi.

Tanca els ulls i respira. Sent el ritme del teu cor… el ritme de la teva respiració… Sent la teva Pau interior com un espai silenciós i tranquil on pots anar sempre que ho necessitis… Respira… Crea música harmoniosa i motivadora a la teva vida; crea melodies per orquestra simfònica i desprès construeix fantàstiques relacions personals amb les quals tu puguis interpretar les teves creacions…

Respira satisfet mentre l’harmonia omple la teva vida.

Article publicat en la revista 177 – Som música – Disponible a la Botiga CN

Sobre l´autor

Més articles

Veus i Imatges Internes per escoltar i estimar el nostre meravellós cos.

0

Finalitzar Compra