Ens expliques les històries de la teva cuina?

La cuina. És difícil trobar espais tan polivalents pel que fa a temes de conversa, experiències variades, sorpreses…

És a la cuina on parlem dels temes més senzills, més superficials… divertits, però també transcendentals. I, a vegades, conflictius… És en aquest espai, de vegades diminut, on ens sentim sempre una mica més nosaltres mateixos.

La cuina uneix, sana, és sempre un moment creatiu, fins i tot, si no t’agrada cuinar, ho portes millor amb una bona xerrada, amb un record.

Amb aquest número obrim una secció que pretén ser un espai de complicitat i, per això, les receptes que aquí oferim són en realitat una excusa per conèixer les històries que hi ha al seu darrere.

Segur que, entre les teves receptes, n’hi ha que són especials i sempre que les fas recordes qui te les va donar, o de què parlaves… o quina idea transcendental o decisió important se’t va acudir mentre feies el pastís o preparaves la salsa.

Per obrir boca, aquesta primera recepta ens ha arribat a través de la família de qui va ser una gran amiga de Ciutat Nova: la Carme Pahisa.

Et convidem, a compartir una mica de vida a través d’una recepta especial i d’una història en què, de la cuina estant, s’hagi resolt alguna situació conflictiva, ja que aquest serà el tema de la propera revista. Ens pots fer arribar les teves històries i receptes a través de les xarxes, o enviant un correu a info@ciutatnova.org


Arròs amb llet

La Carme i la seva família varen viure uns anys a Portugal i, des d’aleshores, sempre va fer l’arròs amb llet amb un “toc” portugués: el rovell d’ou.

Què hi posem

[per a 8 persones]

1 litre de llet

1 pela de llimona

1 branca de canyella

1 beina de vainilla

1 pols de canyella

2 rovells d’ou

3 tasses d’arròs

7 cullerades de sucre

Com ho fem

Bullim la llet amb la pela de llimona, la vainilla, la canyella i el sucre.

Quan arrenca a bullir hi posem l’arròs fins que estigui tou (si cal, s’hi pot afegir més llet).

Ho deixem refredar.

Desfem els rovells d’ou amb una mica de llet freda.

Sobre l´autor

Fotógrafa a Raquel Banchio Fotografía Vivencial | Web | Més articles

Fotògrafa Vivencial des de 2014. Col·labora amb Ciutat Nova en la secció d'Històries Vives i la imatge visual de la revista.

0

Finalitzar Compra