No a la violència, sí a la pau! Aquesta va ser la meva primera reacció en assabentar-me de la tragèdia del dijous 17 d’agost a les Rambles de Barcelona. Així ho vaig tuitejar. I després, un pensament envers les persones afectades: una pregària per les víctimes i les seves famílies.

Ho he viscut tot plegat fora de Barcelona, la meva residència habitual, per tant, amb una distància física. Malgrat això, l’abundància d’informació per tots els mitjans ha permès que seguíssim el fil dels esdeveniments minut per minut. Tanmateix el filtre de la pantalla m’ha influït en l’assimilació de la notícia: ho he fet amb el cor i amb el cap, a parts iguals, diria… Ha estat un cop emocional, però també una sacsejada que empeny a la reflexió.

No només no tinc por, sinó que tinc esperança. Aquesta ve a ser la meva conclusió. Pot semblar naif, ingènua, pueril… Potser sí, però vull agafar-me, ni que sigui un clau roent, a l’esperança que el terrorisme i tota forma de violència i de mal pot ser vençut.

No és una quimera, hi ha indicis que parlen de la bondat de les persones: les donacions de sang, fins a col·lapsar els serveis; els taxistes treballant de bades per a la gent afectada; 100.000 persones en silenci a la Plaça Catalunya que esclaten després en crits de “no tinc por”; musulmans que van a la font de Canaletes per retre homenatge a les víctimes…

I un motiu més d’esperança, per a mi i per molts, és que Jesús, l’Home-Déu, va demanar al seu Pare que fóssim una família i va donar la vida per això, pagant en primera persona per tots els mals comesos.

Ara bé, “a més de pregar, cal treballar”, és clar. Caldrà incidir en les causes que provoquen tant de mal, tanta frustració i desesperació com per actuar amb tanta violència. I, diguem-ho una vegada més, són motivacions que no tenen a veure amb la religió. Per altra part, a les nostres mans està la possibilitat de multiplicar gestos de pau i d’amor que impedeixin conrear l’odi i la venjança als nostres cors i que permetin nous miracles de fraternitat. I aquest nivell d’intervenció està a les meves mans, a les teves.

Amparo Gómez
Darreres entrades Amparo Gómez (veure totes)
0

Finalitzar Compra